Een hooranalyse op maat

Tijdens de hooranalyse bij Hoorcentrum Aerts wordt uw gehoor volledig in kaart gebracht. We gaan hiervoor verschillende metingen uitvoeren. Wanneer u langskomt in het hoorcentrum zal uw audioloog eerst uw behoeften in kaart brengen aan de hand van een gesprek. Zo krijgen we een duidelijk beeld van uw (medische) voorgeschiedenis en wensen. Een van de analyses die we hiervoor gebruiken is de gesprek waar de verschillende situaties besproken worden zoals thuis, op het werk, … Zo krijgen wij zicht in welke situaties er hulp nodig is.

Daarna zal er een video-otoscopie uitgevoerd worden. Hierbij gaat de audioloog met een kleine camera de gehoorgang en het trommelvlies bekijken. Er wordt nagegaan of er een zichtbare medische oorzaak zou kunnen zijn voor de gehoorklachten (bv. een oorstop). U zal via een scherm op de computer uw eigen gehoorgang en trommelvlies kunnen bekijken.

Na de otoscopie zal er een spraaktest worden afgenomen. Dit met achtergrondlawaai om uw natuurlijke situatie zo goed mogelijk na te bootsen. Verder zal er een hoortest afgenomen worden met een hoofdtelefoon en beengeleider. Op basis van de resultaten wordt het niveau van het gehoor bepaald. Dit  vormt de basis voor de keuze en aanpassing van hoorsystemen.

Na deze hooranalyse neemt uw audioloog ruimschoots de tijd om alle gegevens met u te overlopen. Er zal besproken worden welke hoorsystemen er bestaan, maar vooral wat voor u de beste oplossing zal bieden.

Maak een afspraak