Gehoorbescherming

Gehoorbescherming op maat

Wanneer u, al dan niet frequent, in lawaai komt zonder gehoorbescherming, heeft u risico op gehoorbeschadiging en/of tinnitus. Deze gehoorbeschadiging is meestal onomkeerbaar. Er bestaan standaard regels vanaf wanneer men gehoorbescherming zou moeten dragen. Een blootstelling aan een geluidsniveau van 80 decibel gedurende 8 uur per dag wordt aanzien als de veiligheidsgrens. Gaan we over 140 decibel, kunnen zelfs enkele seconden al gehoorschade gaan berokkenen. Maar niet elk gehoor is gelijk, er is altijd een grote genetische factor die bepaalt hoe gevoelig je bent voor lawaai. Het is wel steeds zo dat wanneer u gepast gehoorbescherming draagt, u minder kans heeft op gehoorschade. Afhankelijk van het type lawaai waarin u zich bevindt, raden onze audiologen u een ander soort gehoorbescherming aan. Onze gehoorbescherming is wel steeds op maat gemaakt. Wat voor een uitstekend draagcomfort en goede afsluiting van de gehoorgang zorgt. Meer informatie over onze oordoppen op maat, kan je hier vinden: https://www.hoorcentrumaerts.be/oordoppen-op-maat/

Gehoorbescherming in het water

Zwemdoppen zijn de perfecte metgezel om te zwemmen, surfen, vliegeren, zeilen, spatten en douchen. De zachte, zwevende siliconen sluiten je oor en de hele oorschelp af, waardoor er geen water of bacteriën in de gehoorgang kunnen komen. Zo kunnen infecties en ontstekingen van het binnenoor worden voorkomen. Zowel bruikbaar aan zee als in het zwembad. Perfecte oplossing voor kinderen en volwassenen met trommelvliesbuisjes.

Gehoorbescherming op maat voor muziek

Belangrijk wanneer u gehoorbescherming voor muziek draagt, is dat de muziek niet vervormd wordt. De filter in deze oordop zal ervoor zorgen dat alle geluiden, zowel bassen als scherpe klanken, gelijkmatig worden gefilterd. Zo behoudt u een geweldige muziekbeleving, maar filteren we de schadelijke geluiden. U heeft hierbij de keuze uit verschillende filters. Afhankelijk van de aard van de muziek, frequentie en duur zullen we u een andere filter aanraden.

 

Gehoorbescherming voor het verkeer (bv. Motorrijders)

Langdurig blootgesteld worden aan het geluid van voorbijrijdend verkeer, kan ook schadelijk zijn voor de oren. Alsook kan de wind bij een hoge snelheid een fluittoon in de oren creëren. Om dit tegen te gaan kunnen we gehoorbescherming maken waarbij vooral de scherpe geluiden gefilterd worden. Doordat we de andere geluiden nog wel laten toekomen, zal u het verkeer (bv. ambulance) nog voldoende horen. Dit is belangrijk voor uw veiligheid.

 

Gehoorbescherming voor op de werkplaats

Op een werkplaats staan er vaak machines te draaien. Die ook een heel aantal decibels kunnen opwekken. Hier wordt door uw audioloog op basis van het lawaai de juiste gehoorbescherming voorgesteld. Men zal bij de filter ook rekening houden dat u uw collega’s nog kan verstaan. Wanneer u constant in rumoer werkt, probeer dan zeker tijdens de pauzemomenten uw oren te ontlasten door even uit het lawaai te gaan.

 

Gehoorbescherming voor jagers

Indien u gaat jagen, is het belangrijk dat u tijdens de jacht wel alle natuurgeluiden rondom u hoort. Het contrast tussen deze stilte en een geweerschot maken het gevaarlijk om gehoorschade op te lopen. Onze gehoorbescherming voor jagers zal enkel op het juiste moment toeklappen en geluid gaan filteren. Wanneer de grens van een bepaald aantal decibel overschreden is, gaat uw gehoorbescherming optimaal gaan dempen.